Program høsten 2018

Daglig leder har ordet:

Kjære pensjonist!

Velkommen til Simensbråten – Ekeberg seniorsenter enten du kommer alene eller sammen med slekt eller venner. Vi vil gjerne at dere kommer innom for å se hvordan vi har det. Her treffer du andre fra nærområdet. Vi har mange tilbud så jeg håper du finner noe som kan være interessant for deg.

I dette heftet gir vi en oversikt over de tilbud og tjenester du kan benytte deg av på seniorsenteret. Her finner du «PROGRAM HØSTEN 2018» som dekker faste sammenkomster. Det er planlagt begivenheter helt fram til nyttår, men vi må ta forbehold om endringer underveis.


Simensbråten - Ekeberg seniorsenter er det største treffstedet i lokalmiljøet. Opp mot 600 personer benytter senteret på en eller annen måte. Vi ønsker at senteret skal være et sted hvor du opplever å bli sett og hørt og kan møte noen trivelige mennesker. Seniorsenteret er et åpent aktivitets- og servicetilbud for alle pensjonister. Mye god mat, gruppe- og hobbyaktiviteter, sammenkomster, bridge, kor, internett, hårpleie og fotpleie er noen stikkord for hva du kan finne hos oss. Er det noe du savner er vi åpne for ideer. Vi satser på god kvalitet og rimelige priser.

I bydelen satses det på aktivitet og trening i eldre år. Som du vil se i programmet, har vi mange ulike trimaktiviteter. Det er ingen som har så god effekt av fysisk trening som de eldre, både fysisk og mentalt. Nytt i år er Linedance, se side 5.

Vi takker husholdstyrer Tom Martinsen for 23 års virke her på seniorsenter.

Vår nye husholdstyrer Merethe Røskeland startet opp i juli. Merethe har mange års erfaring med matproduksjon blant annet fra Grand Hotell her i Oslo. Hun var også nylig med på TV programmet Kakekrigen, så du har kanskje sett henne der?  Vi kan glede oss til nydelig mat og deilige kaker.

Senteret er åpent mandag til fredag kl. 08.30–15.00.


Vi vil gjøre vårt beste for at du skal bli en fornøyd bruker ved senteret.

Hjertelig velkommen skal du være.


Torunn Leiknes

daglig leder


 

KAFETERIA


Velkommen til et godt og rimelig måltid! Kafeteriaen er åpen fra kl. 08.30 til 14.30 mandag - fredag. Varmrett mandag. Middag med dessert serveres tirsdag (fisk) og torsdag (kjøtt). Fredag er det grøt. For øvrig selges kaffe, te,  smørbrød, rundstykker, vafler, kaker m.m. Mange av kakene er bakt på senteret.


Noen priser i kafeteriaen:

Middag kr. 70. Varmrett kr. 45. Grøt kr. 40.

Smørbrød (reker, omelett, karbonade m.m.) kr. 45.

Rundstykker kr. 25. Diverse kaker fra kr. 12 til kr. 20.

Vaffelplate, hel kr. 20, halv kr. 10. Kaffe kr. 20 pr. kopp, påfyll kr. 5.


NØKKELPERSONER
FRIVILLIGE HJELPERE

Senteret har ca. 60 frivillige medarbeidere. Disse gjør en uvurderlig innsats, hver på sitt område. Uten dem kunne vi ikke tilby det mangfold av tilbud og tjenester vi har. Har du mulighet til å hjelpe til i kafeteriaen eller kanskje du vil være sjåfør til bilen vår?

Vi trenger hjelp til kjøkken/kafeteria, rydding, vasking, håndarbeid, vertinne- og sjåførtjenesten. Vi har også et behov for en datakyndig som kunne veilede både ansatte og brukere. Videre skulle vi gjerne hatt en som kan spille piano til allsang og gjerne litt pianospill som hygge i kafeteriaen. Det blir tatt hensyn til dine ønsker om arbeidstid, hyppighet, og når du trenger fri. Kontakt aktivitør Rigmor Svendsen, husholdsstyrer Merethe Røskeland eller daglig leder Torunn Leiknes: 23 24 49 90.

STYRET

Styreleder René Wicklund

Styremedlem Bjørn Kolbjørnsen

Styremedlem Une Heggen

Styremedlem Gunn Olsen brukernes representant Styremedlem Rigmor Svendsen ansattes representant
DE ANSATTE

Torunn Leiknes - daglig leder torunn.leiknes@seniorsenter.no

Rigmor Svendsen - aktivitør rigmor.svendsen@seniorsenter.no

Merethe Røskeland - husholdstyrer/kokk


BRUKERRÅDET

Brukerrådet skal gi råd til senterets ledelse om spørsmål som er viktig for brukerne, og bistå med ideer og praktisk tilrettelegging av tiltak på senteret. Rådet har disse medlemmene: Gunn Olsen (leder), Evy Fossum, Marit Stenvik, Gerd Olaussen, Anngret von Winterfeldt, Synnøve Torp og Anne Kristiansen.
ANDRE FASTE TILBUDHENTING/BRINGING

Senteret har egen bil. Frivillige sjåfører bringer deg til og fra senteret dersom du har vanskelig for å komme til senteret på egen hånd. Bilen må bestilles senest kl. 14.00 dagen før. Vi kjører kl. 10.00–14.15.


BIBLIOTEK

I senterets vestibyle finner du senterets egne bøker til utlån. I tillegg har vi Aftenposten, Nordstrands blad og menighetsbladet «Kontakten».


HÅRPLEIE tlf. 23 24 49 91.

Vil du være velstelt på håret? Ta kontakt med frisør Nina Overland. Hun er tirsdag t.o.m. fredag. Time som ikke er avbestilt innen arbeidsdagen før, må betales.


FOTPLEIE tlf. 23 24 49 92.

Vonde tær, sprukken hud, nedgrodde negler? Fotterapeut Berit Heum vet råd for det meste som plager føttene. Hun er tirsdag t.o.m. fredag. Time som ikke er avbestilt innen arbeidsdagen før, må betales.  


SOSIONOMTJENESTE

Dersom du ønsker hjelp med personlige spørsmål, diverse søknader eller det er andre spørsmål du gjerne skulle funnet ut av, er du velkommen til å ta kontakt med daglig leder og sosionom Torunn Leiknes. Om vi ikke har svaret, kan vi hjelpe deg med å finne ut hvor du kan henvende deg for å nå fram til riktig person.


SENIORVEILEDERTJENESTEN

Seniorveileder Linda Bakken Gresvik i bydel Nordstrand skal bistå med råd og veiledning til pensjonister. Seniorveileder kan kontaktes på telefon

992 85 104. Det kan gjøres avtale om hjemmebesøk. Hun vil være på seniorsenteret siste tirsdag i måneden fra kl. 12:30 - 15:00.


HØRSELHJELP

Hørselshjelper Jann Erik Lahnstein er å treffe følgende onsdager: 29/8, 26/9, 31/10 og 28/11. Han gir råd og veiledning, rengjør høreapparater og selger batterier.


TRYGGHETSAVDELINGEN, NORDSETERHJEMMER

Trenger du å komme deg bort en tid? Her vil du få omsorg, hjelp og støtte i trygge omgivelser. Du må selv ringe dagen før for å høre om det er plass. Tlf. 810 00 030, døgnpris kr 155.


BRUKERREGEISTRERING
Seniorsenteret drives etter kontrakt med Oslo kommune, bydel Nordstrand, og forutsetter bl.a at vi registrerer våre brukere. De vil vite hvor mange som benytter senteret og hvor mange besøk vi har.


Ved første besøk ber vi derfor om at vår vertinne/vert kontaktes for registrering. Da lages et brukerkort slik at du kan registrere dine besøk.


UKENTLIGE AKTIVITETER VED SENIORSENTERETVi ønsker å legge til rette for at du de fleste dagene kan få tilbud om fysisk aktivitet ved seniorsenteret


Håndarbeid/forming

HOBBYGRUPPEN møtes tirsdager fra kl. 10.00. Her finnes egentlig ingen grenser for hva du kan gjøre, f. eks å strikke, brodere, hekle, sy, lage dekorasjoner og tekstilmaling. Kom med dine ønsker. Her finnes flere gode instruktører. Den sosiale biten er viktig. Det er plass til flere, så det er bare å komme. Kontaktperson er aktivitør Rigmor.


Hyggetreff

De fleste onsdager kl. 12.00 er det hyggetreff med ulike typer program så som musikalsk underholdning, foredrag, forskjellige temaer, allsang m. m. En gang i måneden har vi felles «fødselsdagsfeiring»; de som fyller år den aktuelle måneden, blir invitert personlig og gjort litt stas på.


Vi ønsker å legge til rette for at du kan få tilbud om fysisk aktivitet ved seniorsenteret de fleste dagene.

Trimgrupper

Fredag kl. 11.00–11.45 for både kvinner og menn.

Det er trim med musikk som tar utgangspunkt i din form og kapasitet. Vi har stoler uten armlene for deg som trenger å gjøre øvelsene på stol. Oppstart: 31.august. Instruktør: Rigmor Svendsen.


Styrke og balansetrening

Onsdager kl. 14.00 – 15.00. Vi starter 22. august. Treningen ledes av Linda Bottolfs, faglærer i kroppsøvings- og idrettsfag. Vi ønsker gjennom denne treningen å forebygge fall.


Bli med på linedance!

Høsten 2018 vil vi starte opp kurs i linedance onsdager kl.15.15-16.00.

Linedance er en dansestil som opprinnelig ble danset til countrymusikk, men kan også danses til andre musikkstiler. Det er en dans som danses på rekker og rader  

uten partner Vi kommer til å starte helt fra nybegynnernivå, og gradvis bygge opp en base i linedance. Det er mulig å delta, uansett tidligere danseerfaring.  Dette er et kurs som passer for alle som ønsker å bevege kroppen til musikk, og er både sosialt og morsomt.

Instruktør vil være danser og idrettslærer Linda Bottolfs.

Påmelding: seniorsenteret.  Tlf. 23 24 49 90.


Prosjektgruppe for styrke– og balansetrenning

«Aktiv og skadefri alderdom» er mottoet. Treningen vil foregå to ganger pr. uke, mandag kl. 12.00–13.00 og torsdag kl. 14.00–15.00. Første gang torsdag 14. september. Det er begrenset antall plasser. Treningen er best egnet for eldre med redusert styrke, balanse og gangfunksjon (du kan altså delta selv om du bruker rullator). Deltakerne vil ved oppstart og avslutning bli testet med styrke- og balansetester for å kunne se effekten av treningen. Er du interessert, ta kontakt med fysioterapeut tlf. 23 49 43 12 (kl. 8.30–10.00) eller Torunn Leiknes

tlf. 23 24 49 90.Bowls

Onsdag kl. 10:15 – 11:15 spiller vi bowls. Spillet er lett å lære, man er i aktivitet, og det er sosialt. Bowls minner om boccia. Det spilles på en matte som er ni meter lang (såkalt kortbane). Det spilles med asymmetriske kuler med en diameter på knapt 15 cm. Kulene skal rulles og plasseres så nært som mulig en liten målkule som kalles «Jack». Vi starter opp 12.september

Kontaktperson: Torild og Steinar Eldorhagen.


Tegne- og malegruppe

Fredager kl. 11.00–13.00 kan du komme og prøve ut ulike malingsteknikker som kan passe for deg. Akrylmaling, oljemaling, akvarellmaling, tekstilmaling og silkemaling.


Bridge

Hver torsdag kl. 10.00. Kontaktperson: René Wicklund, tlf. 909 15 065,

renewicklund@hotmail.com


Kor

’’Dette er gøy’’ hører vi fra kordeltagerne. Vi har plass til flere. Dirigent: Marianne Graff. Vi ønsker gjennom dette tilbudet å nå nye brukere. Vi starter mandag 27. August. Øvelse fra kl 13.15 – 15.00 med en god pause midt i. Hjertelig velkommen.


Bibelsamtalegruppe

Søndagens tekst gjennomgås i gruppe tirsdager før søndagens gudstjeneste på Sem kl. 18.00–19.00. Samlingene ledes av Susanne Carlenius, eldrepresten fra Bekkelaget menighet. Oppstart tirsdag 28. august. Alle er velkomne.


Dataveiledning, datarommet@seniorsenter.no

Ønsker du veiledning i bruk av iPad/nettbrett.

Det er også mulig å få veiledning i generell bruk av PC

Det er mulighet for å lære eller å friske opp kunnskaper, opprette og bruke elektronisk post (e–post), benytte nettbank til sikre betalinger, tips til nyttige steder på internett, skrive brev og annen tekstbehandling, bruke PC til å kalkulere m.m. Ring seniorsenterets kontor 23 24 49 90 for bestilling av tid. Det betales en mindre avgift pr. gang.Internett tilgjengelig

Vi har fått en egen PC til disposisjon for brukerne. Her har du mulighet for å gjøre bruk av internett på egen hånd. Ta kontakt med vertinnen for å få tilgang til PC.


Frimerkesamlere

Har du interesse for sammen med andre å diskutere og prate om frimerker, er du velkommen til å ta kontakt. Vi er nå en gruppe på ca.7 personer som samles for å inspirere hverandre og bytte frimerker. Vi samles tirsdag 11. september, mandag 15. oktober og mandag 26. november på Sem. Si gjerne fra om du kommer til Alf Henry Rasmussen, tlf. 920 50 994, e-mail; alfhenryr@gmail.com


Kryssord

Vi fortsetter med egne kryssordoppgaver for seniorsenterets brukere. Det er to oppgaver som begge leveres i slutten av hver måned. Oppgaver og mer informasjon vil dere få på senteret.


KURS OG ARRANGEMENTER
Utedag ved Rødstua til Frivillighetssentralen

Tirsdag 21. august kl. 11.00 arrangeres utedag. Dette er et samarbeid mellom Bekkelaget Seniorsenter og Frivillighetssentralen. Aktiviteter, musikk og salg av mat. Alle er hjertelig velkomne.


Markering av eldredagen onsdag 3. oktober

Vi markerer eldredagen med brunch på senteret. Langbord med ulike brødslag og mye godt pålegg. Den enkelte kan forsyne seg selv.

Bordet er dekket fra kl. 11.30 til kl. 13.00; konsert ved


Anngret von Winterfeld og René Wicklund er representanter i eldrerådet og vil orientere om hvilke saker de arbeider med i vår bydel. Påmelding innen 25. september.


Avspenningsgruppe  

Gruppen holdes annenhver tirsdag med varighet fra 30 til 35 minutter. Øvelsene skal bidra til å redusere stress, søvnplager og anspenthet, samt å gi mer overskudd. Vi ligger på matte på gulvet, men kan også sitte på stol.

Vi starter opp 11. september kl. 12.30–13.00. Minst 6 personer, maks 15.Hyggekveld

Ekeberg Lions inviterer til hyggekveld onsdag 17. oktober kl. 18.00.

Påmelding til seniorsenteret


Søndagsmiddag 11. november kl.15.00

Vi tilbyr middagsservering på seniorsenteret. Det er frivillige som stiller opp, og vi håper å kunne dekke bord til mange. Dere er velkommen til å ta med familie og venner. Påmelding.Senterets tradisjonelle julemarked arrangeres fredag 16. november og lørdag 17. november. Her blir det salg av fine håndarbeider, hjemmebakte kaker, loddsalg og miniloppemarked.

TURER

I løpet av høsten vil vi også ta noen småturer i byområdet. Reisemål og datoer er ikke endelig bestemt, men følg med på oppslagstavla.
UKEPLAN


Mandag


Tirsdag

Onsdag

Torsdag

FredagKafeteria åpen

Div. småretter


Kafeteria åpen

FiskemiddagKafeteria åpen

Kaffe, smørbrød og kakerKafeteria åpen

Kjøttmiddag


Kafeteria åpen

Grøt
Kor


Håndarbeid

Balansegruppe

BibelsamtalerHyggetreff

Bowls

Balansetrening

Linedans


Bridge

Balansegruppe


Trim

Maling

TurerFor nærmere informasjon, henvendelse Seniorsenteret
                                  

NOVEMBER

 

Onsdag 07. kl. 12.00. HYGGETREFF. Per Egil Hegge.    

Onsdag 14. kl.12.00.  HYGGETREFF. Program kommer senere.     

Søndag.                     ?SØNDAGSMIDDAG. Se egen annonse.

Fredag 16. kl.11-14.  JULEMARKED. se egen annonse.

Lørdag 17. kl.11-14.  JULEMARKED.                                          

Onsdag 22. kl.12.00.  HYGGETREFF. En estetisk vandring innen Impresjonismens fargerike verden. v. fransk-norske kunstner  Jean-Louise Tarrau.

Onsdag 28. kl.12.00.  FØDSLSDAGSFEIRING.  Morten Fagerli piano, Germani Bouts Hexeberg fløyte. I Østerled ”Som vikingene gjorde det, legger vi ut på en reise østover.    

    


DESEMBER                                                                                                           


Fredag  07. kl. 17.00. JULEFEST. Velkommen til god mat og hygge.

Onsdag 12. kl. 12.00. FØDSELSDAGSFEIRING. Storkoret fra Ekeberg skole synger og underholder.

Fredag 14. kl.13.00. LUCIA- opptreden. Vi får besøk av Lille Ekeberg barnehage.          

Onsdag 19. kl. 12.00. HYGGETREFF. Julebudskapet i ord og toner. Vi får besøk av Bekkelaget kirke.


             SENIORSENTERET HOLDER ÅPENT I ROMJULA    

                          TORSDAG 27. desember

             SENIORSENTERET HOLDER ÅPENT I ROMJULA    

                ONSDAG 27. OG TORSDAG 28.


Takk til alle som har gitt diverse materiell til hobbygruppa, samt gaver, lopper osv. Vi tar fortsatt imot når det måtte passe for dere.
     TELEFONNUMRE DU KAN FÅ BRUK FOR:          BRANN .............................. 110

POLITI .............................. 112 Manglerud politistasjon 22 66 90 50

AMBULANSE ................... 113 eller 22 93 22 93

     

TAXI 02323


OSLO KOMMUNE (fellesnr. for alle tjenester) 21802180

BYDEL NORDSTRAND:

- Bydelsforvaltningen, Ekebergv. 243, 1166 Oslo 21802180

- Hjemmetjenesten, Cecilie Thoresens vei 11 B, 1153 Oslo 21802180

- Bestillerkontoret, Ekebergv. 243, 1166 Oslo 21802180


 (søknader om bl.a hjemmehjelp, hjemmesykepleie,

 dagsenter og sykehjemsplass, samt klager)


RYEN HELSEHUS: Solfjellshøgda 23, 0677 Oslo 23 43 40 00

BEKKELAGSHJEMMET, Ekebergv. 122 23 16 83 00


LEGER:

Ekeberg legekontor (Parmo/Vattekar) Brannfjellv. 52 22 67 09 64

Legesenter på Holtet, (Best helse AS) Kongsv. 104 02359

23 18 06 00

Nedre Bekkelaget legekontor 22 29 62 07


APOTEK Manglerud senter 22 76 27 80

APOTEK Holtet, Kongsv. 104 23 38 42 80

BEKKELAGET MENIGHETSKONTOR, Sandstuv. 15 23 62 98 70

FRIVILLIGHETSSENTRALEN, Ekebergv. 103 (”Rødstua”) 22 19 58 00

KIRKENS SOS, senter for samtale (24 timer) 815 33 300

NAV NORDSTRAND, Cecilie Thoresensv. 1 55 55 33 33

SKATT ØST, Schweigaardsgt.17, 0191 Oslo 800 80 000

TANNLEGEVAKTEN Schweigaards gt. 6 Galleriet 3. etasje 22 67 30 00

TELEFONKONTAKT for eldre og uføre 941 51 639

TRYGGHETSAVDELINGENE i Oslo Kommune       810 00 030

VERN FOR ELDRE, ved vold og overgrep 800 30 196

Comments