Ukentlige aktiviteter ved seniorsenteret. 
Vi ønsker å legge til rette for at du kan få tilbud om fysisk aktivitet ved seniorsenteret de fleste dagene.


Trimgruppe
Fredag kl. 11.00–11.45 for både kvinner og menn. Det er trim med musikk. Noen øvelser gjøres sittende, andre stående. Den enkelte kan tilpasse til sitt utgangspunkt, sin form og kapasitet. Åpent for alle! 
Instruktør er aktivitør Wilmine S. Vaagen.

Styrke og balansetrening

Onsdager kl. 14.00 - 15.00. Treningen ledes av Linda Bottolfs, faglærer i kroppsøvings- og idrettsfag. Vi ønsker gjennom denne treningen å forebygge fall. 

Prosjektgruppe, styrke– og balansetrening

"Aktiv og skadefri alderdom" er mottoet. Treningen foregår to ganger pr uke, mandag kl 12.00 - 13.00 og torsdag kl. 14.00­ – 15.00. Det er begrenset antall plasser. Treningen er best egnet for eldre med med redusert styrke, balanse og gangfunksjon (du kan altså delta selv om du bruker rullator).Deltakerne vil ved oppstart og avslutning bli testet med styrke- og balansetester for å kunne se effekten av treningen.  Treningen holdes av fysioterapeut Carsten Pedersen. Er du interessert i å delta, ta kontakt med daglig leder på seniorsenteret Torunn Leiknes tlf 23 24 49 90.


Bli med på linedance!
Siden høsten 2019 har vi hatt linecance til manges glede. Det danses linedance onsdager kl.15.15-16.00.
Linedance er en dansestil som opprinnelig ble danset til countrymusikk, men kan
også danses til andre musikkstiler. Det er en dans som danses på rekker og rader
uten partner Vi kommer til å starte helt fra nybegynnernivå, og gradvis bygge opp
en base i linedance. Det er mulig å delta, uansett tidligere danseerfaring. Dette er et
kurs som passer for alle som ønsker å bevege kroppen til musikk, og er både sosialt
og morsomt.
Instruktør vil være danser og idrettslærer Linda Bottolfs.
Påmelding: seniorsenteret. Tlf. 23 24 49 90.

Bridge

Hver torsdag kl. 15.00. Kontaktperson er René Wicklund, tlf. 909 15 065. renewicklund@hotmail.com


Kryssord

Vi fortsetter med egne kryssordoppgaver for seniorsenterets brukere. Det er to oppgaver med innlevering hver måned. Oppgaver og mer informasjon vil dere få på senteret.


Onsdagstreff

Onsdager kl. 12.00 er det et hyggelig treff med ulike typer program. Det kan være musikalsk underholdning, foredrag, forskjellige temaer, allsang m. m. En gang i måneden har vi felles «fødselsdagsfeiring»; de som fyller år den aktuelle måneden, blir invitert personlig og gjort litt stas på.


Ekebergkoret

Senteret har sitt eget kor. Vår dyktige dirigent Marianne Graff holder korøvelse på mnadager fra kl 13.15 – 15.00. Det er en god pause midt i for hyggelig samvær. Det er plass og ønske om flere sangglade, så ikke nøl med å ta kontakt. ’’Dette er så gøy’’ forteller flere kordeltagere. Hjertelig velkommen!


Bibelsamtalegrupppe

Søndagens tekst gjennomgås i gruppe tirsdager kl. 18.00–19.00 før søndagens gudstjeneste på Sem. Samlingene ledes av Susanne Carlenius, eldrepresten fra Bekkelaget menighet. Oppstart tirsdag 14. august. Alle er velkomne.


Frimerkesamlere
Har du interesse for sammen med andre diskutere og prate om frimerker er du velkommen til å ta kontakt. Vi  er nå en gruppe på ca 7 personer som samles for å inspirere hverandre og bytte frimerker. Følg med på oppslag for når neste sammenkomst holdes. Du kan også ta kontakt med Alf Henry Rasmussen, tlf 920 50 994, e-mail alfhenryr@gmail.com
Håndarbeid
Håndarbeidsgruppa møtes tirsdager fra kl. 10.00 og avsluttes litt før kl 13.00. Her finnes egentlig ingen grenser for hva du kan gjøre, f. eks å strikke, brodere, hekle, sy, lage dekorasjoner og tekstilmaling. Kom med dine ønsker. Den sosiale biten er viktig. Håndarbeidene som lages selges på senterets påske- og julemarked. Det er plass til flere, så det er bare å komme. Kontaktperson er aktivitør Wilmine.

Hjelp til bruk av PC, internett, nettbrett eller telefon
Lurer du på noe i bruken av PC, internett, nettbrett eller telefon? Vi har en frivillig som kan bistå deg. Det er mulig å få veiledning i generell bruk av PC. Det er mulighet for å lære eller å friske opp kunnskaper, opprette og bruke elektronisk post (e–post), benytte nettbank til sikre betalinger, tips til nyttige steder på internett, skrive brev og annen tekstbehandling, bruke PC til å kalkulere m.m. Ring seniorsenterets kontor 23 24 49 90, eller ta kontakt med vertinnen for å avtale tid. Avhengig av omfanget på din(e) spørsmål og tidspbruk kan det være vi ber om en mindre avgift på kr. 40. pr. gang.


Tegne- og malegruppe

Fredager kl. 12.00–14.00. Ta med eget tegne og malesaker. Alt er etter eget ønske, men av hensyn til andre, ikke bruk olje eller teknikker med sterk lukt. Ellers, hold på med med egne prosjekter, og om ønskelig kan du få enkle oppgaver til inspirasjon for å vekke din skaperglede. Her møtes vi for å skape i samme rom og dele erfaringer med skaperglede. 


Bowls/Boccia

Onsdag kl. 10:30 – 11:30 spiller vi bowls eller boccia avhengig av sesong og værforhold. Begge spillene er lett å lære og det er sosialt. Bowls spilles innendørs på en matte som er ni meter lang (såkalt kortbane). Det spilles med asymmetriske kuler med en diameter på knapt 15 cm. Kulene skal rulles og plasseres så nært som mulig en liten målkule som kalles «Jack». Boccia spilles ute i hagen på en flott tilrettelagt bane. Kontaktpersoner: Torild og Steinar Eldorhagen.


Qigong 
Seniorqigong er en rolig treningsform som kombinerer avspenning, systematiske bevegelser og positivt fokus. Denne treningen som er fra Kina er helsefremmende og spesielt tilrettelagt for eldre. Den gjøres stående, men kan tilpasses og utføres sittende. Du trenger ingen forkunnskaper. Treningen holdes tirsdager kl 1430-1530. Instruktør er aktivitør Wilmine S. Vaagen.