SEMESTERAVGIFT/PÅMELDING:
Påmelding til samtlige aktiviteter, unntatt Prosjektgruppe for styrke-og balansetrening, her er det direkte påmelding til fysioterapeut, gjøres på seniorsenteret. Deltar du på flere aktiviteter, rabatteres dette. Kr. 350 for 1 aktivitet, kr 650 for 2 aktiviteter, kr 900 for 3 aktiviteter og kr 1000 for 4 aktiviteter.

          TRENING                                        AKTIVETETER                               KURS og enkelt-
                                                                                                                                    stående aktiviteter

Styrke – og balansetrening 1

"Aktiv og skadefri alderdom" er mottoet. Treningen er egnet for eldre med redusert styrke, balanse og gangfunksjon. Du kan delta om du bruker rullator. Treningen foregår dels sittende og stående med tilgang på støtte. Det er brak av steppekasse og strikk og du får trent opp muskulatur. Seks grupper  i løpet av uka: Mandag  kl 10, kl 11 og kl 12 . Fredag kl 11, kl 12 og kl 13, Minimum 5 deltagere. Instruktør: Fysioterapeut Carsten Pedersen. Påmelding til ham på telefon: 99237050. Oppstart mandag 2. januar.


Styrke og balansetrening 2
Onsdager kl. 14 - 15. Vi ønsker gjennom treningen bl.a. å forebygge fall. Du får trent balanse, muskulatur og strukket på deg. Trening foregår stående i sirkel sittende ved stol. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. Påmelding til vertinne . Semesteravgift kr 350. Kontakt: Sunniva.huglen@me.com.
Oppstart onsdag 4. januar.

Seniorqigong
Seniorqigong er en rolig treningsform som kombinerer avspenning, systematiske bevegelser og positivt fokus. Gjennomføres stående, men kan tilpasses og utføres sittende. Du trenger ingen forkunnskaper. Torsdag kl 14.00 - 15.00. Instruktør: Wilmine S. Vaagen. Oppstart torsdag 12. januar. Påmelding på seniorsenteret. Semesteravgift kr 350.

Seniorzumba
Onsdager kl 15.15 - 16.00. Seniorzumba er en danseinspirert treningsform som er litt roligere enn vanlig zumba.Du får trent styrke, koordinasjon, balanse, og du får opp pulsen til musikk fra hele verden. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. 
Påmelding på seniorsenteret. Oppstart onsdag 4. januar.
Semesteravgift kl 350.Turgruppe

Torsdager kl 11 kan de som vil gå en tur på omtrent 45 minutter i nærområdet, møte opp på seniorsenteret. Ingen påmelding. Vi går samlet derfra. Tempo/lengde/rute tilpasses de som møter opp. Du kan delta om du bruker rullator. Turgruppa er et samarbeid med Frivilligsentralen Rødstua. Etter turen kan de som vil kjøpe kaffe og vaffel til spesialpris. Åpent for alle. Oppstart torsdag 5. januar.

Bibelsamtalegrupppe
Søndagens tekst gjennomgås i gruppe uken før søndagens gudstjeneste på SEM-huset. Har du interesse for dette så ta kontakt med Randi Dyrerud, tlf. 90795751.

Bowls/Boccia

Onsdager kl 10.30 - 11.30 spiller vi Bowls eller Boccia. Bowls spilles innendørs på en ni meter lang matte, og Boccia spilles utendørs i hagen på vår egen tilrettelagte Bocciabane. Begge spillene er lett å lære og der er sosialt. Det er bare å møte opp og bli med! Kontaktpersoner: Steinar Eldorhagen og Harald Habberstad. Habberstadharald@gmail. com. 

Oppstart onsdag 4. januar.


Bridge

Hver torsdag kl. 1o.00 - 14.00. 

Kontaktperson: René Wicklund, tlf. 909 15 065. renewicklund@hotmail.com. Oppstart torsdag 5. januar.


Ekebergkoret

Senteret har sitt eget kor. Vår dyktige dirigent Marianne Graff holder korøvelse på mandager

fra kl 13.oo - 15.00. Det er en god pause midt i for hyggelig samvær. Det er plass og ønske om flere sangglade, så ikke nøl med å ta kontakt. ’’Dette er så gøy’’ forteller flere kordeltagere. Hjertelig velkommen! Semesteravgift kr 350.

Kontakt: marigraff@gmail.com.Frimerkesamlere
Har du interesse for å diskutere frimerker sammen med andre?  Vi er en liten gruppe som møtes jevnlig for å inspirere hverandre og bytte frimerker. Treff blir 11/1, 7/2, 6/3, 20/4 og 24/5 kl 18.30. Ikke nøl med å ta kontakt med 
Alf  Henry Rasmussen, tlf 920 50 994, e-post: alfhenryr@gmail.com.

Håndarbeid
Håndarbeidsgruppa møtes tirsdager kl. 10.00 - 13.00. Her kan du strikke, brodere, hekle, sy og komme med dine ønsker og forslag. Vil du friske opp kunnskapene dine i f.eks. strikking, fins det solid kompetanse i gruppa. Den sosiale biten er viktig. Det er plass til flere. Meld din interesse på seniorsenteret. Oppstart tirsdag  10. januar.

Kryssord

Kryssordentusiast Knut Sæther er i sitt åttende år med å lage egne kryssord for seniorsenterets brukere. Nye oppgaver kommer i starten av hver måned og finnes på seniorsenteret.


QUIZ
Det avholdes Quiz annenhver tirsdag i oddetallsuker kl 112.00. Oppstart 17. januar.Det er bare å møte opp for å bli med. Velkommen!
Kontaktperson: Ellen Scott Garmann.
ellen.scott.garmann@gmail.com.

Kurs i mobiltelefon, nettbrett og data  ved Seniornett  Tirsdag 31. januar kl 11.00 vil det arrangeres et kurs i data av Seniornett.. Ta med deg dine spørsmål og utfordringer og så skal vi forsøke å hjelpe deg. Vi vurderer også å opprette en lokal avdeling av Seniornett ved senteret. Meld deg på, tlf. 23244990. Gratis.

Tegnekurs

med fokus på portrett eller foto. Vi bruker ulike blysanter og teknikker. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Påmeldingsfrist 18. januar. Kr 100 for materialer. Oppstart fredag 20. januar og fire påfølgende fredager. Lise Brenne, tlf. 93425442.


Kurs i norsk folkedans

med sangdanser som Per Spellman, Olav Tryggvason, Eg rodde meg ut. Anne-Sofie Bollmann er tidligere Steiner-pedagog med gym og dans i fagkretsen. Vi skal ha det gøy sammen og det er enkle steg, og vi tester ut dette gjennom fire tirsdager: 7.2, 14.2, 21.2, og 28.2. fra kl 14-15. Meld deg på: 93459570. Gratis.Følge på turen/omvisninger
Seniorsenteret tilrettelegger for at de med felles interesser kan ha «følge på turen» til ulike aktiviteter/destinasjoner. Du betaler selv for kollektiv transport, kafébesøk og evt. inngang. Første tur er tirsdag 13. september kl 11. Vi vandrer i urskogen i Svartedalen. De som vil avslutter med kafébesøk. Påmelding.
Følg med på Facebook eller hjemmesiden så annonserer vi turene

Sjakk-kurs
Over tre mandager kl 10.30-12.00 med oppstart 10.10. Åpent nivå. Lærer er internasjonal mester i sjakk Petter Haugli. Påmelding. Egenandel kr 300.

Sjakk-kafe
Åpent for alle som vil spille sjakk og lære sammen. Kom gjerne alene. Flere bord i kafeen er reservert for sjakk-spillere. Mandager kl 11 og frem mot lunsjtider. 

Blomsterdekorasjon
Vi lager oppsatser med noe fra naturen og noe innkjøpte blomster. Ta med en bolle som du lager din oppsats i og får med hjem. Påmeldingsfrist 5.5. Pris kr 50 som inkluderer blomster. Tirsdag 9.mai kl 14.30.
Torunn.leiknes@seniorsenter.no.