SEMESTERAVGIFT/PÅMELDING:
Påmelding til samtlige aktiviteter, unntatt Prosjektgruppe for styrke-og balansetrening, her er det direkte påmelding til fysioterapeut, gjøres på seniorsenteret. Deltar du på flere aktiviteter, rabatteres dette. Kr. 350 for 1 aktivitet, kr 650 for 2 aktiviteter, kr 900 for 3 aktiviteter og kr 1000 for 4 aktiviteter.

          TRENING                                        AKTIVETETER                               KURS og enkelt-
                                                                                                                                    stående aktiviteter

Prosjektgruppe, styrke– og balansetrening

"Aktiv og skadefri alderdom" er mottoet. Treningen er egnet for eldre med redusert styrke, balanse og gangfunksjon. Du kan delta om du bruker rullator. Treningen foregår dels sittende og stående med tilgang på støtte. Det er brak av steppekasse og strikk og du får trent opp muskulatur. Fem grupper i løpet av uka: Mandag  kl 10, kl 11 og kl 12 . Fredag kl 12 og kl 13, Minimum 5 deltagere. Instruktør: Fysioterapeut Carsten Pedersen. Påmelding til ham på telefon: 99237050. Oppstart 15.08 og 19.08.


Styrke og balansetrening
Onsdager kl. 14 - 15. Vi ønsker gjennom treningen bl.a. å forebygge fall. Du får trent balanse, muskulatur og strukket på deg. Trening foregår stående i sirkel sittende ved stol. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. Påmelding til vertinne . Semesteravgift kr 350. Oppstart 31.08.

Seniorqigong
Seniorqigong er en rolig treningsform som kombinerer avspenning, systematiske bevegelser og positivt fokus. Gjennomføres stående, men kan tilpasses og utføres sittende. Du trenger ingen forkunnskaper. Tirsdag kl 14.30-15.30. Instruktør: Wilmine S. Vaagen. Oppstart torsdag 01,09, Påmelding på seniorsenteret. Semesteravgift kr 350.

Seniorzumba
Onsdager kl 15.15 - 16.00. Seniorzumba er en danseinspirert treningsform som er litt roligere enn vanlig zumba.Du får trent styrke, koordinasjon, balanse, og du får opp pulsen til musikk fra hele verden. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. 
Påmelding på seniorsenteret. Oppstart onsdag 31.08.
Semesteravgift kl 350.Turgruppe

Torsdager kl 11 kan de som vil gå en tur på omtrent 45 minutter i nærområdet, møte opp på seniorsenteret. Ingen påmelding. Vi går samlet derfra. Tempo/lengde/rute tilpasses de som møter opp. Du kan delta om du bruker rullator. Turgruppa er et samarbeid med Frivilligsentralen Rødstua. Etter turen kan de som vil kjøpe kaffe og vaffel til spesialpris. Åpent for alle. Oppstart 11.08.

Bibelsamtalegrupppe
Søndagens tekst gjennomgås i gruppe uken før søndagens gudstjeneste på SEM-huset.

Bowls/Boccia

Onsdager kl 10.30 - 11.30 spiller vi Bowls eller Boccia. Bowls spilles innendørs på en ni meter lang matte, og Boccia spilles utendørs i hagen på vår egen tilrettelagte Bocciabane. Begge spillene er lett å lære og der er sosialt. Det er bare å møte opp og bli med! Kontaktpersoner: Steinar Eldorhagen og Harald Habberstad.

Oppstart 10.08.


Bridge

Hver torsdag kl. 1o.00 - 14.00. 

Kontaktperson: René Wicklund, tlf. 909 15 065. renewicklund@hotmail.com


Ekebergkoret

Senteret har sitt eget kor. Vår dyktige dirigent Marianne Graff holder korøvelse på mandager

fra kl 13.15 – 15.00. Det er en god pause midt i for hyggelig samvær. Det er plass og ønske om flere sangglade, så ikke nøl med å ta kontakt. ’’Dette er så gøy’’ forteller flere kordeltagere. Hjertelig velkommen! Semesteravgift kr 350.Frimerkesamlere
Har du interesse for å diskutere frimerker sammen med andre?  Vi er en liten gruppe som møtes jevnlig for å inspirere hverandre og bytte frimerker. Treff blir 07.09, 05.10, 09.11 og 14.12 kl 18.30. Ikke nøl med å ta kontakt med 
Alf  Henry Rasmussen, tlf 920 50 994, e-post: alfhenryr@gmail.com.

Håndarbeid
Håndarbeidsgruppa møtes tirsdager kl. 10.00 - 13.00. Her kan du strikke, brodere, hekle, sy og komme med dine ønsker og forslag. Vil du friske opp kunnskapene dine i f.eks. strikking, fins det solid kompetanse i gruppa. Den sosiale biten er viktig. Det er plass til flere. Meld din interesse på seniorsenteret.

Kryssord

Kryssordentusiast Knut Sæther er i sitt syvende år med å lage egne kryssord for seniorsenterets brukere. Nye oppgaver kommer i starten av hver måned og finnes på seniorsenteret.


QUIZ
Det avholdes Quiz annenhver tirsdag i oddetallsuker kl 13.30. Oppstart 130.08. Det er bare å møte opp for å bli med. Velkommen!
Kontaktperson: Ellen Scott Garmann.
ellen.scott.garmann@gmail.com
Digital kompetanseheving         

Vil du utvide din bruk av nettbrett eller smarttelefon?                

Med midler fra Bydel Nordstrand tilbys denne høsten strukturert individuell veiledning og hjelp i bruk av Digipost, Altinn, Helse-Norge, Ruter-billett på mobilen, Bank-ID på mobil, betale regninger, utføre søk på Google med mer. Meld din interesse ved seniorsenteret. Vi starter med en kort kartleggingssamtale for å tilpasse veiledningen best for deg.

Tegnekurs

Fire fredager kl 12.00 -14.00. Innføring i ulike tegneteknikker og bruk av ulike type blyanter. OBS! Antall ganger kan endres, instruktør: Lise Brenne. Hun er utdannet kunst-og formingslærer og har undervist imange år.

Oppstart 21.10.


Skrivekurs - å skrive frem minner

Torsdag 1. desember kl 10-14.45 (45 min. pause) kommer forfatter og kursholder Kristin von Hirsh og får fart på hukommelsen ved hjelp av en rekke enkle og morsomme minneteknikker i kombinasjon med skriveøvelser. For å få liv i teksten skal vi også ta i bruk noen enkle verktøy for å kunne skrive variert og godt. Det blir et kurs hvor du får masse inspirasjon og forbered deg på å skrive mye. Det blir gøy.Følge på turen/omvisninger
Seniorsenteret tilrettelegger for at de med felles interesser kan ha «følge på turen» til ulike aktiviteter/destinasjoner. Du betaler selv for kollektiv transport, kafébesøk og evt. inngang. Første tur er tirsdag 13. september kl 11. Vi vandrer i urskogen i Svartedalen. De som vil avslutter med kafébesøk. Påmelding.
Følg med på Facebook eller hjemmesiden så annonserer vi turene.

Sjakk-kurs
Over tre mandager kl 10.30-12.00 med oppstart 10.10. Åpent nivå. Lærer er internasjonal mester i sjakk Petter Haugli. Påmelding. Egenandel kr 300.

Sjakk-kafe
Åpent for alle som vil spille sjakk og lære sammen. Kom gjerne alene. Flere bord i kafeen er reservert for sjakk-spillere. Mandager kl 11 og frem mot lunsjtider. Oppstart mandag 31.10.

Juleverksted
Onsdag 09.11 kl 14 lager vi spiselige  gaver med Merethe Røskeland. Kr 50 inkluderer råvarer. Påmelding.

Julemarked
Fredag 18. og lørdag 19.11, åpent kl 10-15 og kl 11-15. Det blir trekning av åresalg kl 13.30 begge dager. Vi selger votter, sokker og andre flotte håndarbeider, julekaker og annet som smaker godt. Salg av grøt i kafeteriaen. 

Flatbrød-kurs
Tirsdag 29.11 kl 14.30 kan du lære å lage flatbrød med Hilma  Nilsen og Torunn Leiknes. Kr 50 inkluderer råvarer. Påmelding.