Følg med på oppslagstavlen, nett og Facebook for oppstart av aktivitetene og eventuelle endringer i løpet av semesteret. Vi må ta smittevernhensyn.

SEMESTERAVGIFT/PÅMELDING:
Påmelding til samtlige aktiviteter gjøres på seniorsenteret. Deltar du på flere aktiviteter, rabatteres dette. Kr. 350 for 1 aktivitet, kr 650 for 2 aktiviteter, kr 900 for 3 aktiviteter og kr 1000 for 4 aktiviteter.

          TRENING                                        AKTIVETETER                               KURS og enkelt-
                                                                                                                                    stående aktiviteter

Prosjektgruppe, styrke– og balansetrening

"Aktiv og skadefri alderdom" er mottoet. Treningen er egnet for eldre med redusert styrke, balanse og gangfunksjon. Du kan delta om du bruker rullator. Treningen foregår dels sittende og stående med tilgang på støtte. Det er brak av steppekasse og strikk og du får trent opp muskulatur. Fire grupper i løpet av uka: Mandag kl 11.00 og kl 12.00. Fredag kl 12.00 og kl 13.00. Minimum 5 deltagere. Instruktør: Fysioterapeut Carsten Pedersen.


Styrke og balansetrening
Onsdager kl. 14.00 - 15.00. Vi ønsker gjennom treningen bl.a. å forebygge fall. Du får trent balanse, muskulatur og strukket på deg. Trening foregår stående i sirkel, ved stol. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. Påmelding til vertinne . Semesteravgift kr 350. 

Seniorqigong
Seniorqigong er en rolig treningsform som kombinerer avspenning, systematiske bevegelser og positivt fokus. Gjennomføres stående, men kan tilpasses og utføres sittende. Du trengeringen forkunnskaper. Tirsdag kl 14.30-15.30. Instruktør: Wilmine S. Vaagen. Oppstart tirsdag 18.01. Påmelding på seniorsenteret. Semesteravgift kr 350.


Zumba
Onsdager kl 15.15 - 16.00. Zumba er en danseinspirert treningsform. Du får trent styrke, koordinasjon, balanse, og du får opp pulsen til musikk fra hele verden. Instruktør: Fysioterapeut og danser Sunniva Huglen. Semesteravgift kl 350.


Bibelsamtalegrupppe
Søndagens tekst gjennomgås i gruppe uken før søndagens gudstjeneste på SEM-huset.

Bowls/Boccia

Onsdager kl 10.30 - 11.30 spiller vi Bowls eller Boccia. Bowls spilles innendørs på en ni meter lang matte, og Boccia spilles utendørs i hagen på vår egen tilrettelagte Bocciabane. Begge spillene er lett å lære og der er sosialt. Det er bare å møte opp og bli med! Kontaktpersoner: Steinar Eldorhagen og Harald Habberstad.


Bridge

Hver torsdag kl. 1o.00 - 14.00. 

Kontaktperson: René Wicklund, tlf. 909 15 065. renewicklund@hotmail.com


Ekebergkoret

Senteret har sitt eget kor. Vår dyktige dirigent Marianne Graff holder korøvelse påmandager

fra kl 13.15 – 15.00. Det er en god pause midt i for hyggelig samvær. Det er plass og ønske om flere sangglade, så ikke nøl med å ta kontakt. ’’Dette er så gøy’’ forteller flere kordeltagere. Hjertelig velkommen! Semesteravgift kr 350.


Frimerkesamlere
Har du interesse for å diskutere frimerker sammen med andre?  Vi er en liten gruppe som møtes jevnlig for å inspirere hverandre og bytte frimerker. Treff blir 12.01, 09.02, 16.03, 27.04 og 18.05. Kl 18.30. Ikke nøl med å ta kontakt med 
Alf  Henry Rasmussen, tlf 920 50 994, e-post: alfhenryr@gmail.com.

Håndarbeid
Håndarbeidsgruppa møtes tirsdager kl. 10.00 - 13.00. Her kan du strikke, brodere, hekle, sy og komme med dine ønsker og forslag. Vil du friske opp kunnskapene dine i f.eks. strikking, fins det solid kompetanse i gruppa. Den sosiale biten er viktig. Det er plass til flere. Meld din interesse på seniorsenteret.

Kryssord

Kryssordentusiast Knut Sæther er i sitt syvende år med å lage egne kryssord for seniorsenterets brukere. Nye oppgaver kommer i starten av hver måned og finnes på seniorsenteret.


Tegne- og malegruppe

Fredager kl. 12.00–14.00. Vi starter semesteret 2022 fra 21.01 med tegnekurs. Se info under kurs. Ellers er det mulighet for å møtes for å tegne og male i fellesskap, for gjensidig inspirasjon. Meld interesse til seniorsenteret. Kontaktperson: Wilmine S. Vaagen.


QUIZ
Det avholdes Quiz annenhver tirsdag i oddetallsuker kl 13.30. Oppstart 18.01. Det er bare å møte opp for å bli med. Velkommen!
Kontaktperson: Ellen Scott Garmann.
Digital kompetanseheving                         Med midler fra Bydel Nordstrand vil vi denne våren holde kurs for å heve digital kompetanse bos våre brukere. Det blir fordelt på to ulike nivå etter hvilke forkunnskaper den enkelte har. Du kan lære bruk av Digipost, Altinn, Helse-Norge, Ruter billett på mobilen, Bank-ID på mobil, betale regninger, utføre søk på Google, bruk av nettbrett med mer. Følg med på oppslagstavlen, Facebook og nett om når vi går i gang.

Tegnekurs

Fire fredager : 21.01, 28.01, 04.02, og 11.02 fra kl 12.00 -14.00. Innføring i ulike tegneteknikker og bruk av ulike type blyanter. OBS! Antall ganger kan endres, instruktør: Lise Brenne.


Skrivekurs

Tirsdag 10.02 kl 13.00 - 16.00 kan du få inspirasjon til å skrive om ditt eget liv. Forfatter Kjersti Wold kommer og vil presentere ulike skriveteknikker, du får konkrete skriveoppgaver og annet. Alt er gunstig for å beskrive hendelser fra barndom, oppvekst og voksenliv. Gratis.


Vi lager påskekonfekt

Fredag 25. mars lager vi påskekonfekt med vår husholdsstyrer Merethe Røskeland. Se eget oppslag når tiden nærmer seg. Kr 50.
Følge på turen/omvisninger
Seniorsenteret tilrettelegger for at de med felles interesser kan ha «følge på turen» til ulike aktiviteter/destinasjoner. Du betaler selv for kollektiv transport, kafébesøk og evt. inngang (noen unntak). For mer informasjon, se siste side i programmet som snart ligger i postkassen din. Følg også med på oppslag, Facebook og nettet

Påskemarked og trekning av påskelotteriet
Påskemarkedet finner sted 1. april kl 10.00-14.00. Det blir salg av varer med påskestemning, kaker og rundstykker.
Trekning blir fredag 8. april.

Blomsterdekorasjon
Tirsdag 3. mai kl 14.30-16.00 lager vi oppsatser  med noe fra naturen og noe innkjøpte blomster. Kr 50.